Vakantie
Door: RenateWouters
Blijf op de hoogte en volg Renate
01 Mei 2012 | Cyprus, Nicosia
Deze week had ik het heel erg druk ondanks dat ik vakantie had.
Maandag en dinsdag moest ik gewoon nog even werken maar vanaf woensdag kon ik eindelijk van het zonnetje genieten die ik normaal niet zie tijdens het werk, maar Zondag al wel van genoten had. Laura, Annabel, Yoram en ik waren namelijk naar Ayia Napa (Nissi Beach) gegaan, waar ik helaas heel erg verbrand ben,.. Gelukkig was het wel een hele leuke dag!
Woensdag
Die dag zag ik pas weer voor het eerst iemand bekends in levende lijve (Vicky en Staphanie waren namelijk in Cyprus voor vakantie). Het is zo'n raar moment om weer iemand uit Bergen op Zoom te zien. Weer even iets uit je vertrouwde omgeving waar ik ondertussen al drie maanden weg ben. Het was dan vooral ook bijkletsen en heb ik ze Nicosia laten zien (zowel het oude als het nieuwe gedeelte en de groentemark hebben we natuurlijk ook niet overgeslagen). Ook zijn we even bij mijn apartement gestopt.
Vicky en Stephanie verbleven in Kyrenia waardoor we de hele tijd heen en weer moesten reizen. Hierdoor ben ik ook een paar keer naar Kyrenia gegaan wat echt een prachtige stad is. Je kon er met een speciaal taxibusje heen gaan.
Als je dan naar Kyrenia rijdt heb je echt een prachtig uizicht op de bergen en zie je pas hoe mooi de Turkse kant wel niet is. Dat was dan ook het moment dat ik echt besefte dat ik gewoon in een ander land leef. Ook kwamen de vakantie vlinders weer terug waar ik elk weekend last van heb.
Donderdag
Donderdag waren we naar Limassol gegaan om een lekere strand dag te houden. Gelukkig waren er niet veel touristen zodat er genoeg plek was. De boulevard is heel mooi waardoor het ook leuk was om er even te wandelen. Mijn rug was begonnen met vervellen waardoor ik gedwongen was om op mijn rug te liggen en mijn voorkant te bruinen (Mijn bikini was dan ook al redelijk goed te zien).
Met de City bus gaan was ook weer een hele ervaring.
Vrijdag
Vrijdag was ik dan eindelijk naar Kyrenia gegaan. Ik moest wel een uur bij de busjes wachten aangezien die niet op tijd rijden. Gelukkig was er een hele aardige man met een prachtig kantoor. Deze stond namelijk helemaal vol met nep bloemen en boeketen. Tijdens het wachten heeft hij mij een aantal Turkse woordjes geleerd (die ik tot mijn spijt alweer vergeten ben,..) Toen het busje dan eindelijk vertrok gaf hij mij nog twee mooie bosjes bloemen. Helaas heb ik geen foto van hem, maar ik ga zeker nog een keertje terug om hem te bedanken en een foto te maken!
In Kyrenia hebben we een boot tocht gemaakt wat echt super leuk en gezellig was! We kregen een heerlijke lunch (waar ik weer voor het eerst een soort van kibbeling gegeten heb, wat ik best wel gemist heb) en hebben we lekker op het dek liggen zonnen en van het uitzicht genoten (de kust van de Turkse kant en de prachtige bergen waarvan de toppen in de mist verscholen gingen).
Die avond gaf de Nederlandse ambassade een receptie vanwege Koninginnedag. Ze hadden allemaal Hollandse hapjes geregeld waar we natuurlijk niet vanaf konden blijven! Het is zo heerlijk om weer een bitterbal of een stukje rookworst op een broodje te eten. We hebben er dan ook heel erg van genoten. Er waren zelfs ook kaas meisjes die met stukjes kaas rondliepen. Natuurlijk kon ook de haring kraam niet ontbreken. Verder waren er allemaal nog andere heerlijke hapjes die ik dan ook allemaal geprobeerd heb.
Na de receptie zijn we met een hele groep Nederlanders naar Limassol gegaan om daar verder te feesten (wat echt een hele gezellige avond was). Uiteindelijk waren we om zeven uur thuis waardoor ik maar drie uurtjes kon slapen omdat ik de volgende dag weer naar Vicky en Stephanie ging.
Zaterdag
Zaterdag was ik weer naar Kyrenia gegaan waar we lekker bij het zwembad gelegen hebben. Ze moeten natuurlijk wel gekleurd terug komen ;D. Dit was dan ook een lekker rustig dagje.
Zondag.
Dit was ons laatste dagje samen. Die dag kwamen ze weer naar Nicosia en zijn we gaan shoppen (vooral souveniertjes). Tijdens het afscheid had ik eigenlijk niet echt het gevoel dat ze weer terug naar Nederland gingen en dat ik ze de komdende twee maanden niet meer zou zien. Zelfs nu moet ik nog tegen mijzelf zeggen dat ze echt terug zijn.
Deze avond moest ik ook afscheid nemen van Yoram aangezien hij ook terug naar Nederland ging. Zo hebben we met Debbie (en haar ouders en twee vrienden van haar ouders die nu op bezoek bij haar zijn), E.J, Yoram en ik ergens wat gedronken.
Ik had die avond dan ook het besef dat er steeds meer mensen weer terug naar huis gaan en dat het einde toch echt in zicht komt. Als je je dat dan bedenkt zie je pas hoe snel de tijd voorbij gaat.
Maar gelukkig heb ik nog twee maanden die ik dan ook wil gebruiken om nog zo veel mogelijk te zien en lekker bruin te worden ;D
Woensdag
Donderdag
Met de City bus gaan was ook weer een hele ervaring.
Vrijdag
Zaterdag