Turkse Nicosia - Reisverslag uit Nicosia, Cyprus van Renate Wouters - WaarBenJij.nu Turkse Nicosia - Reisverslag uit Nicosia, Cyprus van Renate Wouters - WaarBenJij.nu

Turkse Nicosia

Door: RenateWouters

Blijf op de hoogte en volg Renate

13 Februari 2012 | Cyprus, Nicosia

De stage week was weer zo voorbij, hoewel mijn begeleider ziek was, en ik dus alleen maar kon oefenen met 3Ds Max (wat gelukkig ook steeds beter gaat!).
Het was een donkere, regenachtige week, maar het weekend maakte het weer helemaal goed met het zonnetje die twee hele dagen scheen.
Natuurlijk heb ik daar gebruik van gemaakt om mijn iets te witte huid een kleurtje te geven (Wat tot mijn spijt meer de rode kant op ging dan de bruine, maar dat is nu ook alweer weg). Ik heb namelijk alleen maar in het zonnetje gezeten (buiten boodschappen doen, waar ik me kapot aan heb getild, omdat ik er een half uur mee moest lopen. De volgende keer ga ik toch echt met de bus!).

Die avond gingen we naar een studenten flat waar een groot feest werd gehouden (hoewel we niet eens wisten wie er woonden). Het leek net of ik even in Amerika was.
Daarna gingen we naar een afterparty in Ettaki (een club waar alle studenten heengaan), en om het af te maken gingen we daarna naar nog een andere afterparty in club D, zodat het een late avond werdt.

Zondag was het echter ook geen rustdag. We gingen namelijk naar het Turkse gedeelte van Nicosia (ook wel Lefcosia genoemd). Toen we eindelijk voorbij de paspoort controle waren (wat eigenlijk zo gebeurd was), waren we in het Turkse gedeelte.
Het verschil is heel groot. Het ziet er armzalig uit en de gebouwen stonden op instorten. Maar desondanks zag het er prachtig uit! een totaal andere sfeer (en echt veel goedkoper dan het Griekse gedeelte). Natuurlijk hebben we op z'n Turks geluncht, en tegen de avond gingen we pas weer terug. We hebben onder andere ook een Saint Sophia Cathedral bezocht (waar we onze schoenen uit moesten doen) en een aantal pleintjes dieper het Turkse gedeelte in (waar je echt alleen maar mannen tegenkomt).
Het was zeker de moeite waard (ondaks dat we allemaal nog een beetje moe waren van de vorige dag).

Vanuit het gebouw waar ik stage loop kan ik ook naar het Turkse gebied kijken, waar ze op een berg de Turkse vlag hebben gemaakt (deze geeft in de avond licht) om te laten zien dat dat gebied bij Turkije hoort. Het is heel mooi, maar bij de Griekse Cyprioten doet dit nog altijd pijn,..

• 15 Februari 2012 - 20:16

Anne: