Lazania
Door: RenateWouters
Blijf op de hoogte en volg Renate
06 Februari 2012 | Cyprus, Nicosia
Mijn eerste wee stage ging niet zo soepeltjes als ik had gehoopt. De stage zelf wel (de mensen zijn heel aardig en grappig) maar de reis erheen,.. Het is maar tien minuten met de bus, maar als je op je tweede dag bij een verkeerde halte uitstapt moet je een half uur loopen,.. voor de rest van de week heb ik ook moetten lopen omdat de bussen in staking waren,..
Het weekend was echt geweldig! Vrijdag kwamen er wat studenten bij mij eten (Ik heb pannenkoeken gebakken, iets wat ze nog nooit hadden gegeten!)Hun wonen ook in de flat.
Zaterdag ben ik eerst Nicosia verder gaan ontdekken. Ik dwaalde een beetje af van de stad, waardoor ik op een klein gezellig pleintje kwam waar oudere mannen domino aan het spelen waren.
Die avond ben ik bij hun gaan eten (met de hele groep die er de vorige keer ook waren) Daarna zijn we natuurlijk ook de stad in gegaan, waar sommige een waterpijp gingen roken. Natuurlijk moest ik dat ook een keer proberen (wat echt heel anders was dan dat ik dacht). Zondag zijn we met hetzelfde groepje naar een klein stadje in de bergen gegaan genaamd Lazania, waar we uren door de bergen gelopen/geklommen hebben wat echt kei leuk en mooi was! (ook omdat het super lekker weer was), om half 5 kwamen we aan de andere kant van de berg waar we wat gedronken hebben, waardoor we in het donker terug moesten. Het uitzicht was echt zo mooi! met al die lichtjes in de verte. Daarna hebben we in dat dorpje met z'n alle een echte griekse maaltijd gegeten.